top of page

Gavlmaleri i Nørhalne

Ideen til gavlmaleri i Nørhalne er opstået i IFN`s Kunstvenners bestyrelse – fordi kunstforeningen gerne vil medvirke til at forskønne byen. En arbejdsgruppe, bestående af Mette Svendsen, Rikke Sejling og Inge Pedersen, blev nedsat til at arbejde videre med ideen. Forskønnelse af byen er i tråd med den hensigtserklæring, der blev indgået mellem Jammerbugt kommune og borgerne i Nørhalne i 2014.

 

Gavlmaleriet er udført på ejendommen, Vadumvej 34 – gavlen mod øst. Det er lige ud til busstoppestedet lige overfor Brugsen. Her er der skabt et hyggeligt ventemiljø, som inspirerer til at ”Ha` en go` dag” – uanset om man er på vej til arbejde, skole eller blot en tur rundt i byen.

 

Maleriet er udført af Pia Viborg fra Skive, som har udstillet på ”Nørhalne Viser Kunst” flere gange. Hun er uddannet på Aarhus Kunstakademi og arbejder med maleri, skulptur og kollager. Hendes kunst er figurativ og fabulerende, og gavlmaleriet i Nørhalne tager udgangspunkt i naturen med sjove træer og dyr, og i øvrigt har Pia haft næsten frie tøjler. Det er første gang hun udfører et gavlmaleri.

 

Arbejdet blev påbegyndt i april 2018 – dels af frivillige ildsjæle og dels af professionelle. Reparation og klargøring af gavlen er udført af ildsjælene, Svend Tolstrup, Steffen Tolstrup og Brian Larsen samt professionelle, Nordjysk Isolering v/Jacob Andersen og Brovst Malerfirma. Gavlmaleriet har kostet ca. 50.000,- kr. – som er finansieret af Jammerbugt kommune, Spar Nord, Aabybro, indskud fra borgere og Nørhalne Viser Kunst. – Efterfølgende har Jammerbugt kommune opsat en ny parklampe med hvidt lys, så gavlmaleriet nu er fint belyst.

 

Pia Viborg påbegyndte malerarbejdet primo maj 2018 - og søndag den 10. juni 2018 kl. 14.30 blev gavlmaleriet i Nørhalne afsløret af borgmester Mogens Christen Gade. Der var øsende regnvejr, men det afholdt ikke Nørhalne borgerne fra at deltage med godt humør. Der blev serveret kaffe og kagemand. Alle tilkendegav deres store glæde over, at der nu er skabt et hyggeligt torv i Nørhalne – et sted hvor der hver dag færdes mange mennesker.

Se kort video af opførelsen på IFN´s Kunstvenners facebookside: 

https://www.facebook.com/ifnskunstvenner/videos/2100730216812082/

bottom of page